SURSE Vasluianul.ro: Pagubele la satul moldovenesc prăbușit de la Podu Înalt depășesc 100.000 de lei

0
1327

Vasluianul.ro a fost prima instituție media din România care a anunțat, după furtuna din 25 iulie a.c., la prima oră a dimineții de 26 iulie a.c., despre prăbușirea satului moldovenesc de la Podu Înalt, https://vasluianul.ro/incredibil-s-a-prabusit-satul-moldovenesc-de-la-podu-inalt/, dar cei care văzuseră la prima oră a dimineții dezastrul de la Podu Înalt spuneau că nu s-au luat măsuri elementare de protecție a clădirii de lemn.

Pilonii construcției nu mai există după furtuna din 25 iulie și, după cum se poate vedea, acoperișul a ajuns la nivelul solului.

De săptămâni întregi, la locul dezastrului se fac expertize și paraexpertize. Surse Vasluianul.ro, apropiate de firma care construiește satul moldovenesc, cea care ar trebui să răspundă pentru dezastrul de la Podu Înalt, spun că valoarea pagubelor depășește 100.000 de lei, adică 1 miliard de lei vechi.

Este o sumă imensă, deși inițial cei care construiesc ansamblul din lemn minimizau pagubele și spuneau că nu sunt mari probleme la refacerea clădirii. Dimpotrivă.