Sute de polițiști în misiune, în week-end. Mulți șoferi au rămas fără permise

0
382

Duminică, peste 145 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 600 de persoane si controlate peste 450 de vehicule și mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest 120 de conducători auto. Au mai fost verificate 25 de societăți comerciale, 5 cluburi/discoteci și peste 25 de agenți de pază.

   De asemenea, polițiștii au aplicat 112 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 45.600 de lei.

    Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere (4 pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise) și  4 certificate de înmatriculare.

   Polițiștii au intervenit cu operativitate la 55 de evenimente în această perioadă, toate acestea fiind sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.