Sute de profesori vasluieni, nepregătiți pentru învățământul online! Vor fi mari probleme!

0
283

PROVOCĂRI… Vorbim de învățământ online și de clase și școli care trec pe sistemul online în în județul Vaslui. Numai vineri, de exemplu, s-a decis ca elevii din 48 de clase, din 12 unități de învățământ vasluiene, să învețe de acasă, în sistem online.

Dar, suntem pregătiți cu adevărat pentru acest nou model de predare? Peste 20% dintre unitățile școlare din România și-au modificat scenariul inițial în care au început noul an școlar. Asta în condițiile în care, potrivit Salvați Copiii, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin deloc sau nu au toate resursele materiale necesare învățământului online.

Sunt zeci, poate sute de profesori vasluieni care nu sunt pregătiți pentru a face față acestui sistem de învățământ online. Experții în domeniu susțin că trei mari provocări stau în fața sistemului de învățământ, în perioada imediat următoare:

  • Lipsa dispozitivelor electronice necesare tuturor elevilor și profesorilor pentru a putea lua parte la orele de curs susținute de la distanță.
  • Conexiune slabă la internet- sunt multe școli în sate de la capătul județului, unde abia dacă este curent electric, darămite internet.
  • Profesori și elevi nepregătiți pentru acest sistem de învățământ online.

Datele INS, citate de Organizația Salvați Copiii, arată că, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală.

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”,

avertizează Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Deficitul pentru educația online este cu 10% mai ridicat în mediul rural decât în mediul urban și cu peste 10% mai mare în cazul învățământului primar și preșcolar decât în al celui liceal, mai arată datele unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.