Sute de vasluieni necăjiți au nevoie de ajutor. Dar, cine să-i bage în seamă?

0
207

MESAJ…„«Alo, domnule prim-ministru Orban, mi-e foame, sunt trist și mi-e dor să ies din casă!». Asta i-ar fi spus sute de copii șefului Guvernului, dacă ar fi putut comunica direct cu el, în plină pandemie.

Cum acest lucru nu a fost posibil, aproape 900 de copii din țară au sunat la Telefonul Copilului, ONG-ul care militează pentru protejarea micuților în fața oricărei forme de abuz”,

este mesajul lansat de un tânăr politician al Vasluiului, Mihaela Hușanu, președinta TLDE Vaslui.

Aceasta face o trecere în revistă a motivelor pentru care sute de oameni au sunat la Telefonul Copilului, într-o perioadă în care autoritățile erau mai mult cu ochii pe spitale, decât să vadă nevoile românilor.

„Care sunt principalele motive care i-au împins pe copii și adulți deopotrivă să ceară ajutor?

  • lipsa banilor și a alimentelor, semnalate inclusiv de persoane aflate în izolare, cărora nimeni din partea autorităților nu ar fi venit să le aducă de mâncare;
  • singurătatea și neglijența părinților;
  • neînțelegerile din mediul familial, agravate de statul acasă 24 de ore din 24;
  • dorul de părinții aflați în linia întâi (medici, pompieri, jandarmi etc.) și de cei aflați la muncăîn străinătate;
  • dorul de școalăși de colegi;
  • nevoia de sfaturi și consiliere juridică pentru părinții care nu cunoșteau măsurile aplicate în starea de urgență.

Grav este faptul că aproape 30% dintre apeluri au venit ca urmare a unei forme de abuz sau violență în familie.

În același timp, aproape jumătate dintre apeluri au scos la iveală probleme în relația copil / părinte, dificultăți de adaptare la învățământul online, probleme emoționale, tristețe, depresie, anxietate și nevoia de comunicare, potrivit unui articol apărut în Libertatea.

Ce crede premierul Orban despre toate aceste lucruri?

Dacă e să ne luăm după singurul mesaj oficial transmis copiilor, de 1 Iunie, «timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni va avea cu siguranță o SEMNIFICAȚIE APARTE PENTRU FIECARE. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp O NEPREȚUITĂ AMINTIRE A COPILĂRIEI».

Domnule prim-ministru Orban, faptul că, în perioada stării de urgență, i-ați abandonat cu totul pe mulți copii și pe mulți părinți, în special pe cei din mediul rural, este unul memorabil, doar că e din categoria «AșA NU!».

Lipsa tabletelor și a conexiunii la internet, pentru a participa la învățământul online, lipsa măștilor promise tuturor persoanelor vulnerabile, lipsa de preocupare pentru ce le pot pune copiilor pe masă părinții aflați printre cei 1 MILION de șomeri, refuzul de a dubla alocațiile pentru copii și, în general, lipsa de interes pentru cei care nu fac parte din electoratul dvs., toate sunt EXEMPLE NEGATIVE de guvernare!

Așa că, înainte să vorbiți despre «AMINTIRI NEPREȚUITE ALE COPILĂRIEI», gândiți-vă o clipă la micuții care adorm acum cu burta goală și cu frica unei bătăi crunte, acei micuți care îngroașă statisticile despre SĂRĂCIE și SUBDEZVOLTARE.

Dormiți bine fără grija lor?”,

se întreabă Mihaela Hușanu, făcând o analiză dură și necruțătoare asupra a politicienilor actuali, cei care conduc România.


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp