Tânãr din Botesti prins, la volan, fãrã permis! A fost urmãrit de politisti 5 km si trimis dupã gratii

0
348


Politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi, din cadrul Politiei Municipiului Husi, au retinut un bãrbat, în vârstã de 25 de ani, din comuna Botesti, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere.Astfel, sãptãmâna trecutã, politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi aflati în exercitarea atributiilor de serviciu în comuna Botesti, pe drumul judetean DJ244E, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase si sonore ale autospecialei de politie, fatã de un un autoturism înmatriculat în strãinãtate, condus de cãtre un bãrbat de 25 ani, din aceeasi localitate.

Acesta nu s-ar fi conformat, continuându-si deplasarea spre extravilanul localitãtii Botesti, încercând sã se sustragã activitãtii de control. S-a procedat la urmãrirea autoturismului, reusindu-se interceptarea acestuia, dupã parcurgerea unei distante de aproximativ 5 kilometri. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã bãrbatul aflat la volanul autoturismului nu ar detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu detinea inspectie tehnicã periodicã valabilã si nici asigurare de rãspundere civilã auto.

Totodatã, bãrbatul este trimis în judecatã, pentru savârsirea infractiunii de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” în alte 4 situatii, infractiunile fiind sãvârsite în perioada 2019 – 2021. Zilele trecute, în baza probatoriului administrat, politistii huseni l-au retinut pe bãrbat, pentru o perioadã de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecãtoriei Husi, care a dispus mãsura preventivã a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.