Tensiune maximă în PSD Vaslui! Cine va deschide lista la Senat?

0
999

AMÂNARE… Deși ieri trebuia să fie o zi decisivă pentru organizația PSD de Vaslui, în care vasluienii să afle numele celor care vor reprezenta organizația social-democrată în Parlamentul României în următorii 4 ani, nu s-a întâmplat asta.

Tensiunea a atins cote maxime, atunci când s-a aflat că, la București, se încearcă „întoarcerea” listei votate de primarii și liderii de filiale PSD, în sensul în care Gabriela Crețu, de pe locul 4 în opțiunile liderilor locali PSD, ar putea trece pe primul loc la Senat, în fața lui Valeriu Caragață.

„Nu se poate, este o minciună!”, au strigat mai mulți lideri locali PSD. O altă variantă vehiculată ieri, cumva cu un fundament real, a fost că deputatul hușean Aurel Căciulă, votat inițial pe poziția a patra de către reprezentanții PSD din județ, ar trece pe a treia poziție, mai ales că Hușul a avut rezultate foarte bune la locale.

Oricare ar fi variantele discutate ieri, cert este că, seara trecută nu se luase nicio decizie în privința Vasluiului. Se știe doar că Eduard Popica va fi locomotiva parlamentarelor pentru PSD, având poziția de lider de listă la Camera Deputaților foarte bine conturată.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că social-democrații au validat în Consiliul Politic Național listele candidaților la alegerile parlamentare pentru 19 organizații, fără organizația de la Vaslui.

Astăzi, va fi o a doua întrunire pentru validarea candidaților din restul filialelor, iar PSD Vaslui va afla cu cine va „defila” la parlamentare, pe 6 decembrie.

„Noi am continuat să aducem specialiști pe listele noastre, oameni competenți, cunoscuți pentru realizările lor profesionale. Azi (marți, 20 octombrie, n.r.), în Consiliul Politic Național am validat listele pentru 19 organizații, urmând ca mâine să face o ședință a CPN pentru validarea restului de organizații. Miercuri, la 16.00, organizația PSD București va depune listele la biroul electoral municipal”,

a afirmat Sorin Grindeanu.

Tensiune maximă, pentru că de decizia de astăzi de la București depinde viitorul politic și administrativ al multor social-democrați vasluieni.