Teroare la Murgeni, cine oprește violențele din acest oraș? (VIDEO)

0
313
Advertisement

UN ORAȘ SUB TEROAREA ROMILOR… Ora 5.00, duminică dimineață. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, intră în viteză în Murgeni și efectuează peste 20 de percheziții domiciliare.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați. Sunt peste 300 de jandarmi și polițiști implicați în misiune.

„În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „lovire sau alte violențe”,”uz de armă fără drept” și „distrugere”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate”, precizează reprezentanții IPJ Vaslui, în jurul orei 8.00. Ore întregi, orașul este controlat de trupele speciale, care caută tot ce ar putea contribui la apariția unei „băi de sânge”, așa cum amenințau membrii unuia din clanuri.

În urma perchezițiilor sunt ridicate zeci de bâte, săbii, răngi, arme de foc și alte obiecte folosite de membrii clanurilor în timpul violențelor de la Murgeni, de săptămâna trecută. Zeci de romi din ambele clanuri sunt aduși la Poliția Bârlad, pentru audieri.

Poliția Bârlad, sunt aduși cei reținuți la Murgeni

Se pregătea o nouă confruntare între clanuri, deși orașul este deja sub stăpânirea forțelor de ordine. Romilor din Murgeni nu le pasă de poliție, de lege, de nimic. EI SUNT LEGEA în oraș, se pare, totul se face doar cum decid liderii clanurilor țigănești.

Ieri dimineață, a fost doar un nou episod al luptei pe care autoritățile o duc pentru a instaura liniștea în Murgeni. Un oraș în care romii terorizează pe toată lumea, intră în casele localnicilor, fac tot ceea ce le trece prin cap, fără să se teamă de lege.

Totuși, multă lume își pune întrebarea: chiar nu se poate liniști populația romă de acolo, nu pot găsi singuri o cale de conviețuire, fără săbii, răngi, topoare, arme de foc? Se vorbește de un stabor, care să fie condus de romi cunoscuți din Vaslui, probabil pentru a fi niște judecători neutri ai romilor din zonă.

De-a lungul anilor, în oraș au mai fost confruntări sângeroase în Murgeni, însă nu ca acum. Este timpul ca aceste violențe să înceteze!

https://videopress.com/v/b3htNvnt?preloadContent=metadata
Intervenție Murgeni, 14 Iun 2020 ora 05:00

Print Friendly, PDF & Email