Tinerii din Vaslui, întrebați dacă au ”cămin cultural” în oraș

0
2629

Tinerii vasluieni ar urma să beneficieze de o strategie integrată, până în 2030, adaptată nevoilor lor. Cel puțin, asta își dorește Primăria municipiului reședință.

Pentru asta, sute de vasluieni au primit mail-uri de la o firmă de consultanță din București, Synesis Partners S.R.L., care se declară partenerul primăriei în elaborarea strategiei pentru tineret și care solicită părerea vasluienilor.

A fost lansat și un ”Chestionar privind identificarea percepției asupra nevoilor și posibilităților de dezvoltare a sectorului de tineret în Municipiul Vaslui în perioada 2023-2030”, cu foarte multe întrebări.

Ceea ce este frapant este faptul că, la una dintre întrebări, respondenții din Vaslui sunt rugați să spună ce infrastructură este în Vaslui pentru tineri, cerându-li-se să bifeze și căsuța ”Cămin cultural” (vezi foto).

S-ar putea spune că este o greșeală. Realitatea pare să fie alta.

Firma din București, cel mai probabil, face pe genunchi astfel de strategii, pentru primăriile din mediul rural și cele din mediul urban din toată țara, iar când vine vorba de o localitate doar schimbă numele localității pe proiect și, gata, chestionarul este gata.

Cum ar fi să întrebi tinerii din București dacă au cămin cultural?

În rest, ideea primăriei este bună, de a întreba vasluienii despre ce-și doresc tinerii. Mai avem de lucru la imaginea de oraș închis, mort, după ora 22.00, în care tinwrii nu au ce face….