Tinerii social democrați vasluieni, în vizită la Palatul Parlamentului! Gazdele lor au fost parlamentarii PSD de Vaslui

0
5688

Un grup de 60 de reprezentanți ai Tineretului Social Democrat Vaslui se află astăzi, într-o excursie de o zi, care are ca obiectiv vizitarea Parlamentului României și familiarizarea tinerilor cu principala instituție legislativă a țării.

Astfel, sub îndurmarea celor trei deputați vasluieni, Andrei Eduard Popica, Irinel Stativă și Adrian Solomon, tinerii au fost în sala de plen a Camerei Deputatilor, după care, ghidați de doamna senator Gabi Crețu, au vizitat sala de plen a Senatului.

Tinerii au primit informații despre organizarea, rolul și activitatea Parlamentului şi a parlamentarilor, precum și amănunte referitoare la procesul legislativ.

Prin bunăvoința deputatului Adrian Solomon, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, pentru câteva minute, tinerii de la TSD Vaslui au luat locul membrilor Comisiei pentru muncă și protectie socială din Camera Deputaților și au aflat detalii despre principalele probleme care se doresc rezolvate în viitorul apropiat.

”Pentru tinerii care se implică în politică este esențial să afle cât mai multe despre structura și modul de funcționare al principalei instituții legislative a țării, despre procesul de vot și de reprezentare, rolul deputaților și procesul legislativ. E un exercițiu de educație civică necesar pentru a conștientiza rolul Parlamentului în societatea noastră” , a declarat Vlad Ghețu, președintele TSD Vaslui

”Astăzi, in Parlamentul României, alături de colegii parlamentari, am primit vizita a 60 de tineri din judetul Vaslui. A fost un moment excelent pentru a le arata mai micilor noștri colegi cu ce se ocupă atât Camera Deputatilor, cât și Senatul, care este activitatea noastră parlamentara in comisii dar și in Plen.

Tinerii TSD-isti, alături de președintele TSD Vaslui, Vlad Ghețu, omul cu care am coordonat aceasta activitate, au fost entuziasmați, atât arhitectura clădirii care găzduiește cele doua Camere, dar si de istoricul ce sta in spatele celei de-a doua mai mare clădire din lume.

Prin această activitate, îmi exprim necondiționat sprijinul fata de tinerii care vor să se apropie de tot ceea ce înseamnă viața politică, administrativă, spre a-i îndruma așa cum si eu, ca produs al Partidului Social Democrat, am fost îndrumat, ajutat, la rândul meu”, a declarat deputatul PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica.