Tragedia din Prahova pune în alertă autoritățile. Daniel Onofrei, prefect: ”Avem nevoie de siguranță”

0
750


Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a participat, joi, la o ședință de lucru în sistem de videoconferință, convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.La această întâlnire au fost prezenți inspectorul general al IGSU, generalul Dan-Paul Iamandi, primul-adjunctul acestuia, colonelul Constantin Florea, șeful Direcției Generale pentru Protecție Civilă, generalul de brigadă Marius Dogeanu, și șeful Direcției Suport Decizional, colonelul Ionuț Amzu.

Au fost prezentate date legate de activitatea de inspecție în contextul tragicului eveniment din localitatea Tohani, județul Prahova, fiind luate măsuri care să contribui la prevenirea unor astfel de evenimente pe viitor.

Inspectorul general al IGSU a cerut intensificarea controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici.

De asemenea, s-a pus accent pe importanța efectuării unor verificări amănunțite la operatorii care, în perioada imediat următoare, urmează să desfășoare activități în care se preconizează un aflux mare de persoane.

Prefectura Județului Vaslui, alături de instituțiile abilitate, va întreprinde toate demersurile necesare pentru a implementa măsurile propuse, asigurând astfel siguranța cetățenilor și a mediului de afaceri din județ.

„Această întâlnire a reprezentat un pas important în eforturile noastre comune de a consolida și îmbunătăți sistemul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.
Ne exprimăm întreaga deschidere și colaborare pentru a răspunde eficient acestor cerințe, în beneficiul tuturor cetățenilor județului Vaslui.

Este nevoie de o analiză obiectivă a cadrului legislativ privind activitatea de prevenire a situațiilor de urgență. Acest demers are ca obiectiv identificarea punctelor critice și a posibilelor lacune din legislația în vigoare, pentru a propune ulterior modificări care să conducă la o mai bună gestionare a situațiilor de urgență.

Prefectura Județului Vaslui, în calitate de instituție responsabilă și preocupată de asigurarea securității cetățenilor, va participa activ la acest proces și va contribui cu toate resursele disponibile pentru realizarea acestui obiectiv”, a spus prefectul Daniel Onofrei.