Tragedie de neimaginat la Banca! O familie întreagă a ajuns la spital, doi copii trimiși la Iași cu arsuri grave

0
4149


DramĂ la Banca Sat, în comuna Banca. Un apel la 112 anunța, în această seară, că doi copii, băieți, de 7 și 11 ani, prezintă arsuri prin flacără pe față, torace și mâini. Apelul anunța că arsurile s-au produs în mod accidental cu un aparat de pârlit porcul. Au fost trimise de la Bârlad două ambulanțe SAJ din care una cu medic.La fața locului, s-a constatat că este vorba de un accident în gospodărie. Tatăl copiilor pârlea porcul, iar furtunul a sărit, a anunțat SAJ Vaslui. Imediat s-a primit un apel pentru încă o victimă: mama copiilor. A fost trimisă o a treia ambulanță.

Cei doi băieți au fost transportați, inițial, la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, cu arsuri de gradul I și II. Mama copiilor prezintă arsuri de gradul I-II pe 15 la sută din suprafața corporală.

Dată fiind gravitatea rănilor celor doi copii, aceștia au fost transferați cu două ambulanțe SAJ la Iași, la Spitalul Sf. Maria.

IPJ VASLUI – COMUNICAT DE PRESĂ

”La data de 25 mai 2024 ora 17.57, Poliția Municipiului Bârlad fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că trei persoane ar fi suferit arsuri în timp ce asistau la sacrificarea unui porc, în localitatea/comuna Banca, județul Vaslui.

Victimele, 2 minori în vârstă de 7 și 11 ani, precum și mama acestora, femeie de 26 de ani, din comuna Banca, au fost transportate la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea evaluării stării de sănătate și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat și dispunerea măsurilor legale”.