Tragedie la Vinderei, a murit electrocutat încercând să salveze patru vieți! (VIDEO)

0
276


DUREROS… Noaptea trecută, pompierii din cadrul Detașamentului de Bârlad au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Vinderei, comuna Vinderei. La momentul apelului, nu se știa nimic despre doi adulți și doi copii minori.La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin violent pe aproape întreaga suprafață a locuinței, în apropierea gardului fiind găsită o persoană de sex masculin în stare de inconștiență, electrocutată. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță de la SAJ Vaslui, substația Bârlad.

Persoana care s-a electrocutat (35 ani) a fost declarată decedată de către echipajul SAJ.

Între timp, au fost găsite și cele patru persoane despre care inițial nu se știa nimic.

Tatal copiilor (43 ani) a fost transportat de către echipajul EPA la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad, acesta fiind diagnosticat cu arsuri de gradul II si III pe circa 80 % suprafața corporală (membrele inferioare, superioare si spate- fără afectarea căilor respiratorii) și o plagă tăiată la nivelul încheieturi mâiniii stângi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric deteriorat.

„Cineva trebuie să răspundă pentru moartea lui Ionuț Manolache, el a plecat de acasă sa ajute la stingerea incendiului și a murit electrocutat pentru niște inconștienți !

Delgaz Grid trebuie să răspundă: de ce au oprit curentul după aproape 20 de minute de la primirea apelului?

În această noapte, putea să moară oricare din cei care au vrut să ajute, dar Dumnezeu l-a luat pe Ionuț.

Dumnezeu să te ierte, suflet bun și săritor”,

este mesajul plin de durere al primarului de Vinderei, Ionuț Ghiur.