Tratamente pentru Covid 19 pe bază de plante, OMS lansează un avertisment

0
231

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează asupra faptului că plantele medicinale promovate ca un posibil tratament împotriva COVID-19 ar trebui testate pentru eficacitate și efecte secundare.

OMS a afirmat că sprijină folosirea remediilor tradiționale testate științific, adăugând că medicina complementară și alternativă are multe beneficii.

Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută și sub denumirea de “pelin dulce”.

Președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza acestei plante. Deși acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat științific, liderii mai multor țări africane au anunțat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu.

“Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiționale și din natură, stabilirea eficacității și siguranței acestora prin teste clinice riguroase este esențială”, au precizat reprezentanții biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat.

“Multe plante și substanțe sunt propuse fără respectarea cerințelor minime de probare a calității, siguranței și eficacități”, a precizat organizația.