Tupeul lui Marian! Cu cinci ani în urmă, ștergea pe jos cu Buzatu, acum vrea vicepreședinte la județ!

0
230

VASLUIENII NU UITĂ!… Cine nu a auzit de expresia „În politică, să nu spui niciodată, niciodată”? Pentru că, și-au dat seama românii, în 30 de ani de democrație, că politicienii se scuipă și se împacă funcție de interesele personale.De data aceasta, vă propunem un studiu de caz extrem de interesant, care îl are în prim-plan pe un politician al Dreptei, pe vremuri, ajuns acum în zona de… Nu știm unde a ajuns, dar merită să ne uităm puțin pe declarațiile fostului președinte PNL, Dan Marian, de acum cinci (!) ani de zile, pe când îl ataca deschis pe Dumitru Buzatu, președintele PSD și șeful județului. Un Dan Marian care vrea acum să fie mâna dreaptă a lui Buzatu!

Au trecut doar cinci ani, nu cinci decenii de la aceste acuzații ale lui Marian, care acum se dă aliat cu Buzatu și vrea să ajungă vicepreședinte la CJ Vaslui, cu ajutorul colegilor din ALDE.

Să ne reamintim: 2 iunie 2015 – postare Facebook, Dan Marian, președinte pe atunci la PNL Vaslui.

„Dumitru BUZATU, președintele PSD Vaslui și președintele Consiliului Județean Vaslui, își bate joc de cetățenii din comunele județului care sunt conduse de primari de la PNL

La ultima ședință a Comitetului Județean Executiv al PNL Vaslui, desfășurată pe data de 28 mai, la care au participat și aleșii locali ai partidului nostru, a fost analizată lista care cuprinde obiectivele de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală pentru județul Vaslui, pe anul în curs, așa cum apare în Ordinul ministrului MDRAP nr. 972 din 18.05.2015, semnat de un înlocuitor al fostului vice-premier Liviu Dragnea.

În această listă, există doar două comune conduse de primari aparținând PNL, care au aprobate câte un singur obiectiv de investiții, în timp ce comune cu primari PSD, gen Arsura, Hoceni, Lipovăț, Mălușteni, Pușcași, Ștefan cel Mare, Todirești, Tutova, Văleni au și câte două-trei obiective aprobate. Nu știm cum se face, dar și de această dată, comuna Drânceni condusă de primarul Gelu Pecheanu a fost „omisă” de la alocările financiare pentru obiectivele de investiții aflate în curs de derulare sau finalizare.

Evident, nici celelalte comune conduse de primari PNL nu s-au bucurat de atenție din partea conducerii Consiliului Județean Vaslui – Direcția Tehnică, deși și aici sunt sate care trebuiesc modernizate.

Pe această cale, conducerea PNL Vaslui aduce la cunoștința opiniei publice, că prin intermendiul propriilor parlamentari va formula o serie de interpelări adresate primului-ministru Victor Ponta și noului ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a solicita clarificări privind modul de aplicare a OUG nr. 28/2013 și, în funcție de răspunsurile primite, va analiza oportunitatea efectuării unor plângeri penale pentru abuz în funcția publică care vor fi adresate DNA și/sau DIICOT de la București.

Este inacceptabilă această politizare a alocării banilor publici, bani care sunt și din taxele și impozitele plătite de cetățenii unor comune precum Berezeni, Drânceni, Muntenii de Sus etc.!”.

Deci, în 2015, Buzatu era un președinte de CJ care împărțea bani doar comunelor pesediste, în timp ce comunele lui Dan Marian nu primeau nimic. În 2020, același Buzatu este curtat de Marian, care se laudă acum că a ajuns președinte la ALDE, pentru a-i oferi un scaun de vicepreședinte la județ fostului lider PNL. Cine să vă mai înțeleagă, domnilor politicieni?