ULTIMA ORĂ Prefectul Daniel Onofrei anunță drumurile care se închid, din cauza viscolului

0
2221


COMUNICAT… ”În contextul condițiilor meteorologice nefavorabile, precum ninsoarea abundentă și viscolul puternic, care au produs închiderea unor tronsoane de drum și au afectat circulația pe drumurile din județ, doresc să aduc la cunoștința cetățenilor următoarele informații:
1. Închiderea drumului județean DJ 243B: Tronson Bârlad-Crang-Ciocani!
Începând cu ora 18:00, tronsonul Barlad-Crang-Ciocani al drumului județean DJ 243B va fi închis. Această măsură a fost luată din motive de siguranță, având în vedere condițiile meteo extreme. Toți participanții la trafic sunt rugați să respecte această restricție și să caute rute alternative.
2. Restricții de circulație pe DN 24B, segmentul Albița-Huși:
Traficul autovehiculelor de peste cu 7.5 t este restricționat pe DN 24B, segmentul de drum Albița-Huși, în sensul de mers dinspre Albița către Huși. Această decizie a fost luată pentru a asigura siguranța participanților la trafic și pentru a evita situațiile periculoase generate de condițiile meteo nefavorabile.
3. Situația autovehiculelor blocate în zăpadă pe DN24:
Autoritățile au fost informate cu privire la autoturismele blocate în zăpadă pe DN24, între localitățile Vetrișoaia și Berezeni. Echipele responsabile intervin pentru deblocarea acestora și restabilirea circulației în zonă.
4. Închiderea drumului județean DJ 242F: Tronson Grajdeni-Bradesti:
De asemenea, începând cu ora 18:00, tronsonul Grajdeni-Bradesti al drumului județean DJ 242F va fi închis. Pentru a asigura continuarea circulației către localitățile Vinderei și Brădești, se recomandă utilizarea următoarei rute alternative: DN 24D – DJ 242C (Gara Docaneasa) – DJ 242G (Vinderei).
Toți participanții la trafic sunt sfătuiți să fie precauți, să respecte indicațiile autorităților și să urmărească în mod constant informațiile privind starea drumurilor și condițiile meteorologice.
De asemenea, se semnalează blocarea unei porțiuni de drum între localitățile Roșiești și Vutcani din cauza viscolului puternic, care spulberă zăpada, iar cele două utilaje de deszăpezire aflate la fața locului întâmpină dificultăți în deblocarea drumului.
Am solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui să trimită în zonă o șenilată care să preia pacienta și să o predea echipajului de la Ambulanță. Am discutat și cu reprezentanții Primăriei Vutcani care au transmis că femeia se află la dispensarul din localitate.
Solicităm tuturor participanților la trafic să manifeste înțelegere și răbdare în fața dificultăților generate de condițiile meteorologice și să coopereze cu autoritățile pentru a menține siguranța și fluiditatea circulației.
Vă reamintim că siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este prioritară, iar adaptarea vitezei la condițiile de drum și respectarea indicațiilor autorităților reprezintă aspecte importante în asigurarea unui mediu sigur de circulație.
Vă îndemnăm să urmăriți în continuare informațiile oficiale furnizate de autorități și să vă planificați deplasările în funcție de evoluția situației meteorologice și a stării drumurilor” – Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.