Ultimatumul unui parlamentar de Vaslui: „Scoateți mâinile din buzunarele copiilor și pensionarilor!”

0
360

DEZAMĂGIRE… Se apropie luna septembrie și milioane de pensionari așteptau majorările de pensii cu 40%, așa cum se anunța în vremea guvernării PSD. Numai că, acum, la butoane este un alt guvern, care încearcă să anunțe că nu poate majora pensiile, pentru că nu ar fi bani.



Și alocațiile copiilor sunt subiect de jocuri electorale, câtă vreme miniștrii din Guvernul Orban spun că nu ar fi bani pentru dublarea acestora. Deputatul ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu atrage atenția Guvernului asupra faptului că promisiunile făcute pensionarilor și copiilor trebuie respectate.

„E cinic și sfidător jocul pe care îl face acum Guvernul PNL cu privire la majorarea alocațiilor și pensiilor, adică la aplicarea unor legi pe care nimeni nu are voie să le blocheze.

După ce prim-ministrul Orban a transmis faptul că este EXCLUSĂ creșterea pensiilor cu 40%, așa cum scrie negru pe alb în legea pe care am votat-o și eu (inclusă în Bugetul pe 2020 și asumată de Guvernul PNL în Parlament!), miniștrii de la Finanțe și de la Muncă se joacă de-a Portocala cu așteptările părinților și bunicilor noștri. Unul vrea ca pensiile să fie majorate cu 10%, altul cu 20%.

Dar de ce nu vreți să le măriți cu 40%, cum prevede legea???

Explicația că ne aflăm într-o criză economică, pe care premierul Ludovic Orban a servit-o la pachet cu avertizarea că pensionarii ar genera un „pericol grav” pentru echilibrul financiar al României, e doar o scuză ca să-i sacrificați pe altarul responsabilității pe cei care au fost carne de tun de fiecare dată.

Spuneți că nu aveți bani pentru pensii?

Ce-ați făcut cu miliardele de euro împrumutate de la sfârșitul anului trecut și până azi?

Cum rămâne cu achizițiile fără licitație pentru echipamente medicale destinate combaterii pandemiei, investigate acum de DNA (DNA: 33 de dosare penale privind achiziții efectuate în timpul pandemiei), achiziții prin care s-au „scurs” din vistieria statului sume fabuloase, inclusiv către firme specializate în distribuția de băuturi alcoolice?!

A le spune acum copiilor și pensionarilor că, în loc să le acorde drepturile prevăzute în legi, statul trebuie să facă investiții, e o încercare grosolană de manipulare.

Pe cine credeți că mai convingeți cu declarații războinice despre cum vă propuneți să „salvați” bugetul țării? Mai rămâne să le ziceți celor aproape 5 milioane de pensionari români, între care unii cu pensie de 500 lei, că vinovat e Coronavirusul pentru că nu se aplică Legea pensiilor! și ce ar trebui să înțeleagă copiii din faptul că Guvernul blochează aplicarea legii prin care li se dublează alocațiile, care a fost deja promulgată de președintele României?

De ce nu vă asumați adevărul: faptul că execuția bugetară vă dă cu virgulăși căăsta e motivul pentru care tăiați de pe listă cheltuielile cu pensiile și alocațiile?

Dacă nu mai reușiți să țineți pasul cu prevederile legilor și cu toate măsurile pe care le-ați promis pentru sprijinirea românilor pe timp de criză e pentru că… minciuna are picioare scurte.

Cam tot atât de scurt pe cât e răgazul pe care vi l-au dat pensionarii români, ca să vă vadă cum jucați Portocala pe buzunarele lor”,

avertizează Olteanu.