Un angajat DGASPC Vaslui a pus la cale o afacere de zeci de mii de euro, la locul de muncă

3
5281
Advertisement

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție desfășoară activități procedurale într-o cauză penală în care procurorii de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 noiembrie 2023, a unui inculpat, care are calitatea de angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În fapt, în perioada 2019-2022, inculpatul, pe nume Constantin Nechta, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui sau din cadrul altor instituții publice.

Sumele de bani respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat pentru “a rezolva” diversele solicitări ale persoanelor respective, referitoare la:

– angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituții publice,

– acordarea atestatelor de asistent maternal,

– acordarea plasamentului familial al minorilor,

– aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap și obținerea pensiilor de invaliditate.

În cursul zilei de 15 noiembrie 2023, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte 22 persoane, persoane fizice, având calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Anterior, în cursul zilei de 14 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 25 locații, situate pe raza județelor Vaslui și Galați.

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

3 COMENTARII

 1. Nam vazut mai mare hoție ca la DGPS vaslui manipuleaza copiii cum vor ei îi face sa zica doar ce vor ei si îți fac un program de …..

 2. Mao Ji가 도착했다는 소식을 듣고 Yang Ping은 성문으로 가서 그를 직접 맞이했습니다.Qi Guogong의 신간이 발표되었다는 소식을 듣고 수도는 다시 한 번 센세이션을 일으켰습니다.
  パチンコ エヴァ 15
  ま ど マギ パチンコ
  인터넷카지노
  Liu Jin의 단호한 표정을보고 Zhu Houzhao는 약간 혼란스러워했습니다. “왜?”
  https://shaolanli.com/
  https://viagraphd.com/
  그는 지속적으로 깊이 연구하기 시작했고 많은 법률을 결론지었습니다.
  [url=https://askhelpme.com/]피망 뉴 베가스[/url]
  [url=https://bandodoanhnghiep.com/]안전 슬롯 사이트[/url]
  [url=https://ufa888a.com/]토토사이트[/url]
  그렇게 냉정한 말을 남기고 초조하게 달려나갔다.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.