Un bătăuș din Rebricea a pus pe jar Poliția din Negrești

0
158
Advertisement

PREA VIOLENT… Un nou caz de violență domestică s-a petrecut în județul Vaslui, de data aceasta la granița cu județul vecin, Iași. Polițiștii din Negrești au reținut un bărbat din satul Măcrești, comuna Rebricea, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie, violarea sediului profesional, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Concret, în data de 17 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani, din localitatea Măcrești, comuna Rebricea, provoacă scandal la locuințăși este violent față de soția sa.

Pentru aplanarea conflictului și luarea măsurilor ce se impun, la fața locului au fost dirijate două echipaje de poliție de pe raza Secției 6 Poliție Rurală Negrești.

Bărbatul a refuzat orice colaborare cu polițiștii, și s-a opus solicitărilor legale formulate de aceștia, manifestând un comportament recalcitrant. De asemenea, acesta s-a folosit de o secure pentru a profera amenințări față de polițiștii deplasați la fața locului.

Întrucât persoana reprezenta un pericol ridicat atât pentru membrii familiei sale, cât și pentru persoanele prezente, s-a procedat la folosirea mijloacelor din dotare în vederea imobilizării, încătușării și transportului acestuia la sediul unității de poliție, pentru dispunerea măsurilor legale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că pe fondul consumului de alcool în exces, bărbatul bănuit și-ar fi agresat soția nu doar verbal, ci și fizic, lovind-o cu pumnul în zona capului și a corpului. Totodată, acesta și-a amenințat în mod repetat soția și nora, iar în cursul zilei de 17 iunie, în jurul orei 10.00, bărbatul a pătruns fără drept în mai multe birouri din cadrul Primăriei Comunei Rebricea, a adresat cuvinte și expresii jignitoare angajaților instituției și a refuzat să părăsească sediul la solicitarea acestora.

Față de bărbatul de 49 de ani fusese emis un ordin provizoriu de protecție, acesta având interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 metri de soție, respectiv noră.

În urma probatoriului administrat, la data de 17 iunie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, iar în cursul zilei de joi acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Print Friendly, PDF & Email