Un bătrân din Averești a luat foc, după ce a folosit o butelie GPL

0
1453


UPDATE: A fost solicitat un elicopter la Huși, pentru bătrânul care a luat foc la Averești. Acesta are arsuri pe 30% din suprafața corpului. A fost alocal un echipaj B2, care a preluat si medicul din Urgențe Huși până la elicopter.ȘTIREA INIȚIALĂ Pompierii hușeni au fost solicitați să intervină cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD tip B2, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Averești, comuna Bunești-Averești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul a două camere și avusese loc o explozie.

În urma deflagrației, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 81 ani a suferit arsuri la nivelul feței, gâtului și membrelor superioare, pe aproximativ 27% din suprafața corpului. Victima a primit primul ajutor în ambulanță, ulterior fiind transferată la o unitate medicală de urgență.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate alte victime.
Au ars o cameră, o bucătărie și un hol, alte două încăperi fiind afectate de explozie. A fost salvată jumătate din locuință.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis într-un spațiu închis, în mediu saturat de gaze inflamabile/explozive (proprietarul locuinței a încercat să testeze o butelie încărcată cu GPL folosind flacăra deschisă).