Un bătrân din Lunca Banului a murit înghețat în zăpada viscolită. Localnicii acuză primarul

0
2889


Titi Militaru, un bătrân din comuna Lunca Banului, a avut parte de o moarte îngrozitoare. Omul a murit congelat în zăpada viscolită, la începutul săptămânii. A fost găsit cu greu de vecinii care l-au căutat, aceștia zărind doar o bucată din umărul bătrânului în zăpadă. Locuia într-o casă fără uși și geamuri, uitat total de primărie.Ștefan Boțu, consilier local PNL în comuna Lunca Banului, a povestit ce s-a petrecut cu acel bătrân: ”Decesul domnului Militaru Titi în timpul viscolului din zilele precedente care vine să ne confirme încă o dată, dacă mai era necesar, incompetenţa managerială a Primarului comunei Lunca Banului, pe de o parte, întrucât nu are capacitatea de a conduce propriul aparat de specialitate, iar pe de altă parte nepăsarea acestuia faţă de problemele stringente şi apăsătoare cu care se confruntă comunitatea pe care o păstoreşte.

Acum vă voi prezenta pe scurt situaţia decesului domnului Militaru Titi care locuia de mai mult timp într-o casă ce nu-i aparţinea de pe strada Morii din sat Lunca Banului, comuna Lunca Banului, judeţul Vaslui. Acesta din câte spun vecinii a fost găsit decedat în stradă sub zăpada viscolită.
Condiţiile în care locuia în această casă sunt de-a dreptul inumane, fără uşi şi cu geamurile sparte. Acest fapt se poate observa şi din pozele pe care le voi ataşa.
Deşi primarii au fost convocaţi prin videoconferinţă de către Prefectul judeţului Vaslui la instruirea privind măsurile pe care trebuie să le ia ca urmare a apropierii unui val de viscol şi ger în care s-a pus accent pe protejarea elevilor, a bătrânilor şi a persoanelor fără adăpost primarul comunei Lunca Banului nu a luat nicio măsură, a stat impasibil ca de obicei sau poate conferinţa l-a adormit aşa cum l-au mai adormit şi în trecut instruirile Prefectului judeţului Vaslui.
Faptul că nu a luat nicio măsură o dovedesc şi postările mele anterioare cu străzi înzăpezite, pe care elevii au fost nevoiţi să meargă pentru a ajunge la şcoală, bătrânii să meargă la magazine să-şi procure cele necesare, iar şi mai grav persoanele singure, bătrâne, bolnave cu şi/fără adăpost rămânând în stradă, unii chiar decedând.
Deşi primarul comunei Lunca Banului, Tofan Dănuţ ştia de situaţia domnului Militaru Titi ce măsuri a dispus pentru remedierea acesteia? A luat măsura monitorizării de către serviciul asistenţă socială şi comunitară în ceea ce îl priveşte pe Militaru Titi? Din cele întâmplate se pare că nu. Şi să nu uităm că mai există multe persoane în comuna Lunca Banului aflate în situaţia domnului Militaru Titi.
Ar trebui să stăm indiferenţi ca domnul primar, Tofan Dănuţ până aceştia decedează toţi şi astfel am scăpat de probleme? Şi încă un aspect important, pe aceeaşi stradă unde locuia domnul Militaru Titi, locuieşte şi un consilier PSD şi mă îndoiesc că acesta nu i-a spus şefului său de partid despre condiţiile în care trăia domnul Militaru Titi”. 
Cu o zi înainte de viscol, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei avertiza autoritățile locale: ”Având în vedere prognoza meteo care indică o perioadă persistentă de ger, am transmis primăriilor responsabilitatea de a lua măsuri imediate pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, în special a bătrânilor singuri sau a celor fără adăpost”.
De ce nu a luat primarul de la Lunca Banului nicio măsură, este un mare semn de întrebare.