Un BMW a zburat pe DE 581, prin fața Poliției Rutiere: 171 kmh! Duster cu suflet de BMW: 141 kmh! Un VW: 123 kmh!

0
523

În condițiile în care nu avem autostrăzi sau drumuri expres, ci doar câteva zeci de kilometri de drum european, cu o singură bandă pe sens, să circuli cu viteze amețitoare, prin localități, denotă cel puțin o lipsă crasă de bun simț și teribilism cât cuprinde. Ne mai mirăm de ce apărem mereu la știri, cu accidente grave…

Ei bine, sâmbătă, 27 mai 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, sprijiniți de polițiștii structurilor de ordine publică, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, în cadrul unei acțiuni derulate la nivel județean, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat (drumul european DE 581 – sectorul de drum cuprins între municipiul Bârlad și localitatea Tutova, drumul județean DJ 243 – sectorul de drum cuprins între municipiul Bârlad și localitatea Iana și pe străzile municipiului Bârlad), pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză dar și pentru depistarea conducătorilor de vehicule care conduc în timp ce se află sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul activităților desfășurate în intervalele orare 18.00 – 21.00 și 22.00 -24.00, polițiștii participanți au verificat peste 220 de vehicule, legitimat peste 400 de persoane și efectuat 160 de testări alcoolscopice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 49.730 de lei.

Dintre acestea, 72 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, și 12 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice constatate.

 De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere, 15 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, 3 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 km/h și unul pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost reținute și 7 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, în România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.