Un criminal în serie, eliberat în baza recursului compensatoriu, ucide pentru a șasea oară!

0
288
Advertisement

REVOLTĂTOR… O tânără de doar 17 ani, din Mehedinți, are șanse minime de supraviețuire, după ce a fost incendiată de către un individ condamnat pentru cinci crime, însă care a executat doar 16 ani din pedeapsa pe viață. Individul, extrem de periculos, a incendiat vineri seara fata de 17 ani, după ce aceasta reclamase că a fost violată de același bărbat.

Ion Cristian Turnagiu (45 de ani) a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viață, după ce a comis cinci crime. El era deținut din 1993, iar în mai 2019 a fost eliberat pentru bună purtare, în baza legii recursului compensatoriu.

Fostul deținut, extrem de periculos, era monitorizat de poliție, mai ales că era în izolare la domiciliu, după ce fusese în Olanda chiar cu tatăl victimei.

Între fata de 17 ani și Ion Cristian Turnagiu ar fi existat o relație mai veche, însă săptămâna trecută, tânăra a depus o plângere la poliție pentru viol.

„În urma cercetărilor, polițiștii au plasat minora într-un centru de asistență socială, ca măsură de protecție. Familia s-a prezentat la sediul Direcției de Asistență Socială și au solicitat ca minora să fie lăsată în grija acestora”, a declarat Andreea Rădoi,

purtătorul de cuvând al IPJ Mehedinți.

Vineri seara, Ion Cristian Turnagiu s-a dus acolo unde se afla fata a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. În acea casă se mai aflau bunica și fratele fetei.

“Când am ieșit eu din casă, soră-mea ardea, iar el fugea. Eu am fugit să o scot pe soră-mea și să arunc apă pe ea, din fântână. Am încercat să sting focul, iar el a fugit. Mi-a spus că soră-mea merită să ardă. Am luat găleata de apă și am aruncat apă pe ea. Ardea toată casa. El a venit și a dat cu benzină. Venise și cu toporul, dar l-a lăsat după pat. Obișnuia să vină la noi, pentru că era prieten cu taică-miu. Ar fi avut o relație cu soră-mea, am văzut mesaje la ea în telefon. Îi spunea că el a iubit-o și că l-a făcut să sufere. O mai amenința pe soră-mea. Ar fi avut o relație cu ea. S-au cunoscut la Severin și apoi a venit aici, în Dârvari.”,

a povestit fratele fetei pentru Actual Mehedinți.

Fata are arsuri pe 90% din suprafața corpului, șanse minime de supraviețuire

Ion Turnagiu este un criminal in serie, condamnat în 1994 la inchisoare pe viață. Potrivit legislației românești, după 20 de ani de detenție, condamnații la închisoare pe viață pot solicita liberarea condiționată.

Primele două crime le-a săvârșit în 30 martie 1993, la o lună de la împlinirea vârstei de 18 ani. Doi bătrâni din București, care ar fi fost rude cu Turnagiu, aveau să fie uciși cu sânge rece în scop de jaf.

Câteva luni mai târziu, în septembrie 1993, în localitatea Racovița, județul Timiș, Turnagiu a ucis o femeie însărcinată în luna a șaptea, tot pentru a o jefui. Polițistii au descoperit în timpul anchetei că acesta ar fi omorat și o altă persoană, odată cu femeia însărcinată.

Ultima crimă comisa de acest individ sadic s-a petrecut in noiembrie 1993, în parcul din vecinătatea gării din municipiul Drobeta Turnu Severin. A omorât un bărbat pe care vroia, la fel ca și pe victimele anterioare, să îl jefuiască.

Acum, când se conturează ipoteza celei de-a șasea victime a acestui ucigaș în serie, se pune întrebarea: nu ar trebui aduși în fața legii atât cei care au măcelărit legile și au eliberat infractorii, cât și magistratul care l-a lăsat să plece după 16 ani de detenție?

Print Friendly, PDF & Email