Un individ din Zorleni a nesocotit ordinul de protecție și a dat foc casei

0
1347

Polițiștii bârlădeni au reținut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Zorleni, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere și nerespectare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. 

La data de 18 septembrie 2023, ora 19.28, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, din satul Zorleni, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din aceeași comună, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție împotriva soției sale, în vârstă de 46 de ani, pătrunzând fără drept în locuința comună, din satul Zorleni, și incendiind ulterior imobilul.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit că, la data de 14 septembrie 2023, Judecătoria Bârlad a emis împotriva bărbatului de 48 de ani un ordin de protecție, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de soția sa și față de locuința comună.

La data de 18 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, bărbatul ar fi revenit la locuința sa, în încercarea de a se împăca cu soția, iar în urma refuzului acesteia, ar fi incendiat mai multe camere ale locuinței.

La data de 18 septembrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

Bărbatul de 48 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 20 septembrie 2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă.