Un moldovean a primit un cadou neobișnuit, de ziua sa. Polițiștii de frontieră de la Bumbăta i-au făcut dosar penal

0
477

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a primit un permis de conducere de la prieteni, de ziua sa de naştere, crezând că este real, a fost prins de poliţiştii de frontieră vasluieni. Tânărul moldovean a fost prins de poliţiştii români aflaţi în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta, la Vetrișoaia, atunci când încerca să intre în spațiul UE

Autoritățile au deschis pe numele lui un dosar de cercetare penală.

„În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 13.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit asupra tânărului, ascuns în vederea sustragerii de la control, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, cu datele sale de identificare.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că a primit cadou permisul de conducere, de ziua sa de naștere, de la prieteni, și că nu a utilizat niciodată documentul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.