Un muntenar i-a tras o țeapă unui taximetrist din Vaslui, la miezul nopții. ”Mă înjura la greu”

0
4620


Scene de groază, petrecute în noaptea de miercuri spre joi în zona Spitalului Județean de Urgență, din Vaslui. După ora 1.00 a nopții, un taximetrist din oraș aude din dispecerat o solicitare de taxi în fața SJU. Taximetistul pleacă în grabă și ajunge în maxim cinci minute la locul solicitării. Acolo, surpriză!”Când am oprit mașina, m-a luat la înjurat și tot spunea ”C..va aceea de dispeceră, care mă face să aștept aici de 20 de minute”. Numai înjurături. Nu am spus nimic, doar i-am explicat că abia ce auzisem de cererea din dispecerat și că nu am nicio vină.

Mi-a spus să-l duc la Muntenii de Sus. Nu mirosea a alcool, m-am gândit că e beat. Mi-a dat adresă undeva la capătul satului Muntenii de Sus, spre Portari.

Ajung acolo, individul se dă jos din mașină și țipă că nu plătește cursa. ”S-o plătească c..va voastră de dispeceră”, urlă. Trântește ușa și se duce acasă. I-am notat numărul de pe care a făcut comanda.

 

Este un caz de nesimțire cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Am vorbit și cu colegii mei și cred că nu vom mai lua curse spre Muntenii de Sus, noaptea, riscăm să ne bată acești indivizi.

Am bonul, care arată ora la care l-am luat, timpul în care l-am dus la Munteni, l-am preluat la 1.07 și la 1.13 era acasă, la Munteni, am și numărul țeparului.

Cui să te plângi? Poliția nu face nimic, nimeni nu ne ia apărarea”, spune, cu supărare, taximetristul.

Rămâne de văzut ce reacție de solidaritate vor avea taximetriștii din Vaslui, în urma unor astfel de gesturi. Probabil, vom vedea mulți muntenari, noaptea, refuzați de taxiuri…