Un nou lot de agenți de poliție, la IPJ Vaslui. Cât vor sta la Vaslui? 1 an? 2, 3?

0
2344


Zilele acestea, 40 de absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție și-au început cariera de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui. Mulți dintre ei sunt din alte județe, așa că abia așteaptă să treacă perioada legală, pentru a cere detașarea în județele din care provin. După care vin alți agenți…Corpul agenților de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui, s-a mărit cu 40 de agenți de poliție (dintre care opt sunt fete), absolvenţi ai Școlii de Agenți de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina (Prahova) și Școlii de Agenți de Poliţie ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca (Cluj), promoția noiembrie 2023, după ce aceștia au depus jurământul militar de credință.

În funcție de mediile obținute și de specializarea urmată în școlile de poliție, proaspeții absolvenți au fost repartizați pe funcțiile vacante disponibile, avându-se în vedere situația operativă înregistrată, precum și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Astfel, agenții de poliție urmează să-şi desfăşoare activitatea în structurile de ordine publică și poliție rutieră, în cadrul subunităților Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui.

Până la terminarea perioadei de tutelă, proaspeții absolvenți vor beneficia de sprijinul colegilor cu experiență și vor fi implicați în rezolvarea problemelor comunității în mijlocul căreia își vor desfășura activitatea, anunță IPJ Vaslui.

Să mai spunem că media de experiență în IPJ Vaslui este de 7 ani, pentru că majoritatea celor cu 25 de ani de caschetă se pensionează, iar cei care vin noi nu stau decât puțin timp la Vaslui?