Un șofer din Botoșani a condus prin toată Moldova, fără permis!

0
254
Advertisement

VITEZOMANII, LA CONTROL!… Pe 30 mai și 1 iunie, zeci de polițiști de la Rutieră au fost la lucru pe drumurile județene, ridicând zeci de permise pentru viteză.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 440 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 220.000 lei (2,2 miliarde lei vechi). Dintre acestea, un număr de 438 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), cele mai numeroase abateri au fost cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (342).

Cel mai tare a fost un șofer de 23 de ani, din Botoșani, care a fost oprit în apropiere de Vaslui, fără să dețină vreun permis de conducere, după ce a trecut prin mai multe județe din Moldova…

Cu ocazia controalelor din prima zi din iunie, au fost reținute 41 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost nerespectarea regimului legal de viteză (20), conducerea sub influența alcoolului (7), efectuarea de depășiri neregulamentare (11) și circulația pe sensul opus (3).

Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatate săvârșirea a 3 infracțiuni.

La Lunca Banului, un șofer beat își vedea de drumul său

În ziua de 30 mai a.c., ora 16:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor pe un drum comunal de pe raza comunei Lunca Banului, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, din localitatea Lunca Banului, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concentrației de alcool pur în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Șoferul cel vesel din Telejna și controlul de la Medicină Legală

În aceeași zi, 30 mai a.c., ora 18:40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ247, din Telejna, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din comuna Ferești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Tupeul șoferului de 23 de ani, din Botoșani!

Duminică, 31 mai a.c., ora 16:10 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Moara Domnească, comuna Văleni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Botoșani, condus de către un bărbat de 23 de ani, din Boțești, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conduce pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

Print Friendly, PDF & Email