Un tânăr bârlădean a condus prin toată țara, fără permis. I s-a înfundat la Vaslui

0
2432


Polițiștii rutieriști vasluieni au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea unor infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice. În dimineața zilei de 19 septembrie, la ora 8.06, polițiști Biroului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Sălaj, condus de către un tânăr de 24 de ani, din Bârlad.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât conducătorul auto depistat prezenta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la ketamină.

Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

La data de 19 septembrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.