Un tânăr din Bârlad, fără permis de conducere, a produs un grav accident rutier

0
1339

Polițiștii bârlădeni au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni în urma producerii unui eveniment rutier.

În ziua de 25 septembrie 2023, la ora 17.04, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, în municipiul Bârlad, pe strada Tudor Vladimirescu, s-a produs un eveniment rutier, în care au fost implicate trei autoturisme.

În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 24 de ani, din Bârlad, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, ajuns la intersecția cu strada Gheorghe Doja, nu ar fi respectat semnificația indicatorului STOP și ar fi acroșat un alt autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa pe strada Gheorghe Doja, spre Școala nr. 10.

În urma impactului, autoturismul secund a fost proiectat într-un alt autoturism, tot înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, spre „Confecții”, condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Bârlad.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane din autoturismul secund, respectiv a conducătoarei auto, în vârstă de 18 ani, din Bârlad, și a unei pasagere minore, în vârstă de 14 ani, din Bârlad, care au fost transportate la Spitalul Municipal Bârlad, pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale.

Toți conducătorii vehiculelor implicate au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că tânărul de 24 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Marți, 26 septembrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.