Va avea Vasluiul parcări subterane? Primarul Pavăl caută soluția miraculoasă!

0
197
Advertisement

SOLUȚII… Conducerea Primăriei Vaslui lucrează la o strategie pentru rezolvarea problemei traficului aglomerat, principalele soluţii avute în vedere fiind amenajarea de parcări subterane, semaforizarea unor intersecții, realizarea de noi sensuri unice, parcări la marginea oraşului şi orientarea către mijloace de transport alternative.

Numai în Vaslui, la străzile mici și înghesuite de dinainte de ’89, sunt înregistrate peste 23.000 de mașini, la primărie.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, susține că problema circulaţiei în reședința de județ se va accentua în anii următori, deoarece numărul maşinilor creşte constant, iar infrastructura stradală a rămas în mare parte aceeaşi de dinainte de 1989.

“Măsurile care pot fi luate pentru amenajarea de parcări sunt limitate fie de clădirile din jur, fie de spaţiile verzi care au regim special. Aceasta va fi o problemă la nivelul tuturor municipalităţilor. Ne-am gândit la acest lucru, pregătim o zonă de analiză pe întreg municipiul cu privire la aceste parcări. Soluţia este amenajarea de parcări subterane sau situate la marginea oraşului. Trebuie însă să ne orientăm către mijloace de transport ecologice”,

susține Pavăl.

Print Friendly, PDF & Email