Vă mai amintiți de trenurile care făceau istorie prin acest locuri?

0
232
Autor - Sergiu Suhăreanu

REALITATE CUMPLITĂ… O fotografie-simbol făcută de un locuitor al municipiului Huși surprinde o realitate dureroasă. Peste calea ferată, cea pe care, odinioară, circulau trenuri de marfă și de persoane spre Huși au crescut buruieni înalte de câțiva metri!Calea ferată Crasna Huși – foto Sergiu Suhăreanu

Din 14 ianuarie 2012, la solicitarea CFR Călători, tot ce însemna transport pe calea ferată a devenit amintire pentru hușeni.

Trenul din Huși a rămas o amintire pentru locuitorii acestui oraș, mai ales pentru copiii care se bucurau mereu când vedeau un tren.

Un factor important care a influențat declinul transportului pe calea ferată a fost dezvoltarea traficului auto, zeci de microbuze făcând, zilnic, curse în toată Moldova, de la Huși.

Pe urmă, acordul cu F.M.I, care prevedea „rentabilizarea căii ferate” a dus la privatizarea sectiilor neinteroperabile care nu aduceau profit, cum era și cursa Crasna – Huși, deoarece trenul circula gol și majoritatea pasagerilor mergeau cu ”nașul”. Ca atare, gara Huși nu-și acoperea costurile!

Una peste alta, în anii în care trenul de la Huși a devenit amintire, vegetația a crescut la voia sorții pe calea ferată. Nimeni nu poate spune când vom auzi un nou tren spre Huși.

Dar, tare ne-am mai dori să trăim acest moment!