Vama Leușeni rămâne ferecată pentru vasluieni, până pe 31 august!

0
177

ACCES INTERZIS… Nu veți putea merge în Republica Moldova, dacă v-ați propus asta, pentru cumpărături sau să vă alimentați mașinile, mai devreme de 1 septembrie. Asta, dacă nu cumva se prelungește situația actuală în țara vecină…Starea de urgență în Republica Moldova se prelungește până la 31 august, a anunțat guvernul de la Chișinău. Organizarea ceremoniilor, precum nunți sau botezuri, va fi în continuare interzisă în localurile publice și private.

În același timp, va fi permisă desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentație publică cu participarea a cel mult 50 de persoane, cu respectarea strictă a regulilor.

Totodată se va permite desfășurarea activităților de turism și recreere în aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane.

Persoanele în vârstă de peste 63 de ani nu vor avea voie în locuri publice, decât dacă se impune dintr-o necesitate stringentă. Vor rămâne închise terenurile de joacă pentru copii, terenurile de sport, parcurile de distracții sau zonele de agrement. Rămâne suspendată și activitatea cluburilor de noapte sau disco-baruri, indiferent de denumirea și tipul unității comerciale, a precizat prim-ministrul Chicu, conform unui comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Din 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și cinema, acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

La eveniment vor putea participa maxim 50 de spectatori. Rămâne interzisă desfășurarea activităților în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte. Însă, acestea vor fi deschise pentru artiști în scopul desfășurării repetițiilor.