Vasluieni, haideți în Centrul Civic, pe 19 și 20 august! Începe Festivalul de muzică laică și religioasă „Gheorghe Cucu”!

0
2293


Și în acest an, Consiliul Județean Vaslui, Episcopia Hușilor, Primăria Municipiului Vaslui și Centrul Județean pentru Cultură Vaslui organizează în perioada 19-20 august Festivalul-concurs de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”.Prima zi este dedicată concursului propriu-zis, găzduit de Teatrul de Vară din Vaslui, începând cu ora 19.00, pentru ca în cea de a doua zi, în Centrul Civic, de la ora 19.00, să aibă loc Gala și recitalurile unor formații invitate: Corala Armonia din Constanța, solista Maria Coman, Corul Cantilena din Lituania, Grupul „Agia Skepi” din Grecia, Corul „Apulum” din Alba Iulia, Corul „Dignus Est” din Vaslui, Grupul psaltic ”Sf. Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale Huși și Corala „Fantasia” Vaslui.

„Acest eveniment cultural remarcabil capătă anvergură, fiindcă muzica unuia dintre compozitorii cei mai importanți ai lumii este apreciată prin creațiile sale prezente în repertoriul multor formații corale de valoare.

A lăsat peste 100 de creații muzicale cu elemente autentice românești, cu armonizări ample și variate, definite prin frumusețe și sensibilitate artistică.

De aceea susțin că Festivalul „Gheorghe Cucu” se înscrie în seria evenimentelor de marcă ale județului Vaslui, cu ecouri în întreaga țară și care capătă din acest an o dimensiune internațională”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Deși au fost mai multe ediții anterioare ale acestei manifestări dedicate compozitorului Gheorghe Cucu, în localitatea natală, Puiești, ediția de anul acesta este a treia organizată la Vaslui și prima de o amploare internațională.