Vasluienii ÎNTREABĂ: cine a autorizat garduri de 3 metri înălțime în buricul orașului?

0
220

VREM SĂ ȘTIM!… Cum să montezi stâlpi de beton și lanțuri, prin care să blochezi accesul locatarilor în curtea blocului, după care să-ți mai faci și ditamai gardurile de 3 metri înălțime, sfidând primăria și tot orașul Vaslui? Asta ne-au întrebat, ieri, zeci de vasluieni care au sunat disperați la redacția Vasluianul.ro, pentru a denunța monstruozitatea din centrul orașului.

Un loc liniștit până în urmă cu câțiva ani, zona blocului Corevas a ajuns acum spațiu militarizat, cu bariere, interfoane, sisteme video și un gard demn de o pușcărie.

“E regretabil ce s-a întâmplat aici, în centru, în spate la Corevas, cu acel spațiu cu probleme, care a aparținut cândva UAT. Nu se poate reproșa nimic primăriei. Eu nu înțeleg ce s-a întâmplat la momentul 1994, când un teritoriu aparținând UAT a trecut în proprietate. Sigur, s-au făcut niște hârtii, niște acte. Trebuia, la vremea respectivă, să vadă cineva că se blochează accesul unor cetățeni. S-a trecut prea ușor la timpul respectiv. După mine, și notarul care a făcut hârtiile acum de vânzare-cumpărare între cei doi agenți economici a greșit. 14-15 ani a existat un proprietar și acolo nu au fost bariere. Nimic, care să împiedice accesul oamenilor. După 15 ani, cumpără altcineva și, cu o mentalitate de milițian, blochează accesul tuturor, inclusiv la o curte lângă Corevas”,

spunea primarul Vasile Pavăl, la o ședință de Consiliu Local, în ianuarie a.c.

La acel moment, erau doar niște lanțuri și o barieră.

REMEMBER… Așa arăta, pe 27 iulie 2019, actuala parcare militarizată a firmei de pază. Nu erau garduri, însă se montau bariere și semne de „Proprietate privată”

Între timp, sub ochii autorităților, s-a ridicat un gard de 3 metri înălțime, ca la pușcărie, s-a montat o reclamă luminoasă care face viața locatarilor un iad, cu un pretins magazin non-stop.

DE NECREZUT… În 2020, într-un oraș european, un cetățean care cumpără în mod straniu parcarea unui bloc, care conține canale ale municipalității și drum de acces spre E-ON ridică ditamai gardul. Cu aprobarea cui?

Cine a dat autorizație de construcție la această monstruozitate, mai ales că este și un proces între primărie și firma care a cumpărat terenul? Poliția județeană, care este la 200 de metri distanță, nu vede această activitate penală, prin care drumul spre curtea interioară a E-ON, care ar trebui să fie de importanță națională, este blocat cu bariere și garduri???

Întreabă, pe bună dreptate, sute de vasluieni care au trecut pe acolo. Cine i-a dat voie patronului firmei de pază să ridice ditamai gard de închisoare la doi pași de primărie, mai ales că este și un proces pe rol cu primăria?

Răspunsul, pe care îl anticipăm, este unul singur: NIMENI! Domnul patron de la firma de pază sfidează tot orașul și ridică garduri unde și cum vrea! Pe acel teren împrejmuit cu garduri este un drum de acces către principala companie de electricitate, E-ON. Mai contează, oare, acest detaliu?

“Mie, când mi-am cumpărat casa, mi-au pus în vedere să nu blochez calea de acces către E-ON, să nu mă extind pentru că în zonă sunt mai multe canale ale municipalității, să am în vedere și căile de acces către vecinii mei. El (patronul de la firma de pază, n.r.) nu a avut nicio problemă să-și pună lanțuri peste tot și să blocheze toate căile de acces. Să ni se spună dacă domnul respectiv e mai presus de lege, dacă e ținut de cineva în brațe, dacă se mai respectă legea în orașul ăsta”.

Asta spunea o doamnă din zona de case din spatele Corevas, în urmă cu câteva luni.

Din păcate, DA, domnul respectiv pare mai presus de lege. Probabil, dacă Poliția Locală ar interveni pentru a dărâma gardul, ar putea pune agenții săi de pază să blocheze o activitate perfect legală. Și atunci, să te ții, ce scandal va ieși!