Vasluienii nu pleacă în spațiul UE până pe 15 iunie

0
406
Advertisement

Comisia Europeană invită statele membre ale spațiului Schengen și statele asociate spațiului Schengen să prelungească cu încă 30 de zile, până la 15 iunie, restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE.

O informație care nemulțumește mulți vasluieni, care credeau că vor reuși să se întoarcă spre țările în care au muncit, imediat după data de 15 mai, când se ridică starea de urgență în România.

Deși unele state membre ale UE și unele state asociate spațiului Schengen fac pași preliminari în direcția relaxării măsurilor de combatere a răspândirii pandemiei, situația rămâne fragilă, atât în Europa, cât și la nivel mondial.

“Prin urmare, trebuie să menținem măsurile ce vizează frontierele externe pentru a reduce riscul de răspândire a bolii prin intermediul călătoriilor în UE.

Eliminarea restricțiilor de călătorie trebuie să se facă eșalonat: după cum se subliniază în Foaia de parcurs europeană comună în ceea ce privește ridicarea măsurilor de izolare, controalele la frontierele interne vor trebui să înceapă să fie eliminate treptat și într-un mod coordonat, și apoi, într-o a doua etapă, să fie relaxate restricțiile la frontierele externe”, anunță Comisia Europeană.

Restricția de călătorie, precum și invitația de a o prelungi, se aplică „zonei UE+”, care include toate statele membre ale spațiului Schengen (inclusiv Bulgaria, Croația, Cipru și România) și cele 4 state asociate spațiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) – în total, 30 de țări.

Print Friendly, PDF & Email