Vasluiul are trotuare late, ca la Londra! Dar, nu mai are vasluieni…

52
441

Strada Traian, din Vaslui, este în reparații capitale și modernizări. Pistă de biciclete, trotuare cu pavele, gazon. Lucrurile ar fi în regulă, dar dacă privim cu atenție poza aferentă acestui text vom vedea că nu este așa. De la 80 și ceva de mii de locuitori, în 1989, când lumea forfotea pe străzi, capitala județului a ajuns undeva la 55.000 de persoane. Zeci de mii de oameni au plecat afară, așa că trotuarele late nu-și mai găsesc rostul.

Ce a explodat, în schimb, în ultimii 30 de ani? Numărul de mașini! De la câteva mii, la Revoluție, sunt înregistrate acum, numai pe oraș!, în jur de 20.000 de de autovehicule.

”Ar fi trebuit regândite aceste trotuare late, pe care nu mai circulă oamenii, ca odinioară, să se facă zone de parcare pentru autoturisme. Parcări în spic, cum au făcut atâtea orașe. Ori, noi nu renunțăm la copaci și la trotuarele late, golite de oameni, neam. O să urcăm mașinile una peste alta, că nu mai avem locuri de parcare. Bine că avem trotuare de 4-5 metri, pe care nu circulă nimeni”, spune un șofer din oraș.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

52 COMENTARII

  1. Trotuarele late is facute pentru a descuraja oamenii din a-si mai cumpara masini sau a avea 3-4 masini pe familie. Mai mergeti si pe jos oameni. Nu toata ziua scoateti cazanele la plimbare!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.