Vasluiul este, de astăzi și până duminică, CAPITALA folclorului! Începe Festivalul ”Hora din Străbuni”! De la ora 17.30, haideți să-i aplaudăm pe oaspeții veniți din nouă țări

24
1179

Astăzi, de la ora 17.30, se dă startul celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”.

Timp de cinci zile, în perioada 2-6 august, vasluienii vor avea parte de o adevărată olimpiadă a diversității. Ansambluri folclorice din 11 țări de pe patru continente, Asia, Europa, America de Sud și America de Nord, vor fi pe scena celui mai de anvergură eveniment de autenticitate și folclor din România.

Astăzi, de la ora 17.30, vasluienii sunt așteptați să admire parada ansamblurilor participante pe traseul Parcul Copou – strada Mihail Kogălniceanu – strada Nicolae Iorga – fostul cinema Independența – strada Ștefan cel Mare – centrul civic al municipiului Vaslui, locație unde va avea loc deschiderea oficială a Festivalului, cu o demonstrație de dans făcută de ansambluri din județul Vaslui, după care grupurile și ansamblurile din afara județului vor oferi scurte momente de virtuozitate artistică.

Începând cu ora 19.30, la Teatrul de Vară va debuta prima seară a Festivalului „Hora din Străbuni”. Organizatorii au anunțat că pentru astăzi, 2 august, biletele au fost epuizate. Cei care doresc bilete pentru zilele următoare sunt așteptați, începând cu ora 17.00, la casa se bilete pentru a intra în posesia biletelor pentru zilele de 3, 4 și 5 august.

Accesul în incinta Teatrului de vară, în ziua de 2 august, se face începând cu ora 18.45

Pe scenă vor urca Pădurețul de la Oșești, Todireșteanca, Obârșii negreștene, Codrenii de la Târzii, Hora Vasluiului, Școala de dans Larisa și Marin Barbu, Mioara Velicu, Ansamblul „Alaykoy” din Cipru de Nord și Ansamblul „Creadanza” din Columbia.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.