Vasluiul este în stare de șoc, după cea mai mare furtună din istoria orașului

0
1002

În urma furtunii extrem de violente care a lovit județul Vaslui, marți seara, pompierii militari din județul Vaslui au fost solicitați să intervină șase localități, în general, pentru degajarea acoperișurilor luate de vânt, precum și a arborilor prăbușiți pe șosea ori locuințe.

Astfel, în municipiul Vaslui, pompierii au intervenit pentru degajarea acoperișului restaurantului Classic – apropo, cum de a fost construit atât de profesionist, de a zburat ca o frunză și a produs pagube de miliarde de lei vechi?? – acoperiș care a fost purtat de vânt peste 100 metri.

De asemenea, în municipiul Vaslui, pompierii au intervenit pentru degajarea altor două acoperișuri, dar și pentru degajarea unor arbori care au blocat traficul pe străzile Castanilor, Vasile Alecsandri, Ioanesei Adrian, Mareșal Constantin Prezan, Decebal, Ștefan cel Mare și strada Traian.

Pagubele sunt uriașe, sunt multe mașini în Vaslui avariate de copacii căzuți sau de acoperișurile luate de vânt. La Spitalul Vechi, un copac a căzut peste mai multe mașini, pagubele sunt de ordinul miilor de lei. Pe strada Ștefan cel Mare, în zona Spitalului Județean, încă se mai văd urmele furtunii, cu acoperișurile luate de vânt și aruncate în stradă.