Vasluiul plânge, Vasluiul este în doliu! Ne luăm rămas-bun de la Lucas Eduard și Ana Maria! Dumnezeu să vă odihnească în pace!

0
5821

De duminică dimineață, pe oriunde ai merge prin Vaslui vei auzi un imens oftat, lacrimi și multă tristețe. În magazine, în instituții publice, pe stradă sau prin parcuri. Multe familii din oraș plâng în continuu, de trei zile încoace, după ce minunații Lucas Eduard și Ana Maria Cucoș au plecat la Domnul, într-o clipă de neînțeles.

Fără să ne întrebe de ce face asta, Domnul a luat la el trei suflete, pe o șosea din Cluj, duminică, la prima oră a dimineții. Ana Maria ar fi urmat să aducă pe lume un pui de om, atât de așteptat de bunici, de rude, de prieteni. Un pui de om așteptat de părinți, care ar fi crescut la bunicii din Cluj și Brodoc, Vaslui.

Este ultima seară pe acest pământ, pentru cei doi tineri. Sunt depuși, unul lângă altul, la o capelă a unei biserici din satul Șardu, din județul Cluj. Mâine, la prânz, vor fi înmormântați în pământul din satul iubit de Ana Maria, la sute de kilometri de Vaslui.

”Cei care doresc sa aducă un ultim omagiu colegilor noștri sunt asteptati în cursul zilei de marți (27.06) ora 19 la Priveghi sau în cursul zilei de miercuri (28.06) ora 14,00, când va avea loc înmormantarea la capelă, în sat Șardu, com. Sânpaul, jud. Cluj”, au scris, pe Facebook, colegii de la Poliția județeană Cluj.

”De trei zile, în familia mea toată lumea plânge întruna. Sunt în pragul depresiei. Băiatul a plecat la Cluj, la înmormântare. Pe fată nu pot s-o opresc din plâns, de trei zile plângem cu toții. Au fost prieteni apropiați. Copii frumoși, crescuți bine, pe care Doamne-Doamne ni i-a luat într-o clipă. Acesta a fost destinul lor. Doamne, ai grijă de ei, acolo, Sus”, a spus o femeie din Vaslui, în cursul serii.

Un văl mare, negru, s-a așezat și peste suburbia Brodoc. Duminică dimineață, urletele de durere intensă ale părinților lui Lucas Eduard au împietrit această așezare de oameni gospodari. De duminică, tinerii din Brodoc plâng amarnic. Cu o săptămână înainte s-au distrat la cununia civilă a celor doi tineri, iar acum se duc la Cluj, pentru a le fi alături, pe ultimul drum.

Se spune că nu există durere mai mare pentru un părinte decât să-și conducă pruncii la locul de veci. Familia Cucoș este o familie respectată în Vaslui, oameni muncitori, liniștiți, care nu au făcut rău nimănui. Oameni extraordinari, care ridică ochii spre Cer în permanență și strigă, cu lacrimi șiroind pe obraji: ”De ce, Doamne? De ce ne-ai luat lumina vieții?”. Nu primesc niciun răspuns. Simt doar că, acolo, în Ceruri, Lucas și Ana Maria au primit aripi de îngeri. Pentru că au fost oameni buni, care au făcut mult bine celor din jur.

Dumnezeu să vă ierte, tineri frumoși!