Veste pentru patronii vasluieni: “Deschidem terasele de la 1 iunie și plajele de pe 15″

0
210


Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, susține necesitatea măsurării temperaturii la intrarea în spațiile închise, o astfel de măsură fiind considerată „un minim triaj epidemiologic”.Tătaru spune că măsurarea temperaturii în special la accesul în marile magazine reprezintă o formă de protecție pentru toți clienții, inclusiv pentru cei care ar putea avea peste 37,3 grade Celsius.

“În orice spațiu închis trebuie să avem un control, că vrem sau nu vrem. Este bine pentru noi. Este un moment în care noi trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj. Noi o temperatură ne-o luăm și acasă. Acea exprimare nefericită ‘termoscanner’… Nu există.

Este un termometru digital cu care noi luăm o temperatură. Are o marjă de eroare… Tocmai de aceea am dus-o la 37,3, dar se poate după un moment de două- cinci minute să reluăm această temperatură. Este o protecție pentru fiecare dintre noi, inclusiv pentru cel care are temperatura mai mare de 37,3, pentru că singur sau cu ajutorul medicului de familie să își gestioneze acel moment „, a afirmat dr. Tătaru.

Ministrul Sănătății mai spune că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei privind pandemia de coronavirus de vreo săptămână și jumătate și își dorește să rămână așa. „Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât și populația, putem spune că terminăm acest moment al pandemiei”, a spus el.

Nelu Tătaru a mai spus că de-abia după trecerea a zece zile se poate spune dacă cele trei zile de relaxare de la sfârșitul săptămânii trecute au avut efect sau situația a fost gestionată cum trebuie.

„Am avut un număr mai mic și alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecției. Așteptăm trecerea celor zece zile și atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat și ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătății.