Vestea AȘTEPTATĂ de mii de negreșteni! Spitalul Orășenesc va fi reabilitat, cu fonduri guvernamentale!

0
1411

Celebrul spital orășenesc de la Negrești, închis în februarie 2011 de mințile bolnave ale politicienilor aflați atunci la guvernare, ar putea fi redeschis în câțiva ani, după ce clădirea va suferi un amplu proces de modernizare și reabilitare. Acest proiect a făcut parte din programul electoral al actualului edil de Negrești, Cristi Rusu, cel care anunțase că se va lupta pentru ca spitalul să fie redeschis. Și, iată, la doi ani de la aceste promisiuni, promisiunile edilului devin realitate.”Cu o întârziere de câteva luni, datorată unor cauze obiective și a unor contestații făcute în procesul de achiziție, luni am semnat contractul cu firma câștigătoare.

Pentru a preda amplasamentul Companiei Naționale de Investiții, în următoarele trei luni, firma câștigătoare va face o serie de demersuri:

• Emiterea Certificatului de Urbanism

• Emiterea Avizelor de principiu pentru asigurarea utilităților.

• Efectuarea Studiului Geotehnic

• Efectuarea Studiului Topografic

• Obținerea Extrasului de Carte Funciară

• Întocmirea Studiului de Fezabilitate
După finalizarea acestor demersuri, vom emite HCL de predare a amplasamentului și vom preda efectiv amplasamentul către CNI, în vederea proiectării și execuției lucrărilor de reabilitare, modernizare și dotare a Spitalului Orășenesc Negrești.

Este un proces de durată, care presupune eforturi susținute și permanente, dar vă asigur că, atât timp cât există șanse pentru redeschiderea spitalului, vom pune toată priceperea și bunăvoința noastră în scopul identificării de soluții la obstacolele ce pot apărea și vom aloca resurse suplimentare de timp și oameni, pentru că nimic nu este mai de preț decât sănătatea.Vă mulțumesc pentru înțelegerea și sprijinul dumneavoastră”, este mesajul primarului Rusu, către locuitorii orașului Negrești.