Vestea care alertează sute de bugetari vasluieni, pensionari cu acte în regulă! Ciucă: ”Interzicerea cumulului pensie-salariu în administrația publică”

0
1025

Guvernul Ciolacu vrea să elimine posibilitatea cumulării pensiei cu salariul la stat până la sfârșitul sesiunii parlamentare, care se încheie la sfârșitul lunii iunie, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale. Potrivit acestora, premierul Ciolacu s-ar fi opus ca demnitarii să fie exceptați de la regulă. Asta ar însemna ca sute de foști polițiști, militari, jandarmi, pompieri care au pensii de la MAI sau MApN și sunt angajați pe diverse posturi în administrația locală vor avea de ales: pensie sau salariu.

”Așa cum am afirmat în repetate rânduri, rămânem ferm angajați pentru o implementare rapidă și corectă a reformei pensiilor speciale. Am avut astăzi o întâlnire la Palatul Victoria, alături de premierul Marcel Ciolacu și membri ai Executivului, pentru a discuta soluțiile aplicabile în acest demers.

Printre măsurile convenite azi, se numără și eliminarea pensiilor parlamentarilor, dar și interzicerea cumulului pensie-salariu în administrația publică, excepție făcând cei aleși prin votul cetățenilor”, a spus liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Avem obiectivul ferm de a adopta proiectul privind pensiile speciale – care reprezintă și jalon în PNRR – până la finalul sesiunii parlamentare.