Vești de ultimă oră pentru cei 421.000 de alegători vasluieni. Se schimbă totul!

0
346

NOUTATE… Pentru cei care au participat la alegerile de după 1990, noile condiții stabilite de Guvern pentru procesul de votare din 27 septembrie vor părea relativ neobișnuite. La alegerile locale din acest an, față de situațiile trecute, când buletinele de vot și ștampilele erau înmânate de membrii secției de votare, situația se schimbă total.Alegătorii își vor ridica singuri buletinele de vot, dar și ștampila, ce va fi dezinfectată după fiecare utilizare. Mai mult, în toate secțiile se vor monta plexiglasuri între membrii comisiilor și alegători pentru a nu exista contract direct. Membrii comisiilor vor fi obligați să poarte măști și mănuși pe toată durata zilei.

Atât alegătorii, cât și membrii secțiilor de votare vor avea condiții speciale la alegerile din 27 septembrie. Miile de membri ai birourilor electorale din județul Vaslui, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegații acreditați, operatorii de calculator, personalul de pază și alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecție sanitară. Birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi constituite dintr-un președinte, un locțiitor și 9 membri în cazul secțiilor de votare din comune și orașe, respectiv dintr-un președinte, un locțiitor și 11 membri în cazul secțiilor de votare din municipii și sectoarele din București.

Fiecare vasluian care dorește să-și exercite dreptul la vot la scrutinul din 27 septembrie trebuie să știe că este obligat să poarte mască de protecție din momentul în care intră în secția de votare și până la părăsirea acesteia. Cel care votează nu va mai primi de la membrul secției ștampila de vot. O va lua singur dintr-un loc special amenajat în fiecare secție. Aceasta va fi dezinfectată de fiecare dată, după ce cineva votează. La alegerile din 27 septembrie, față de tururile precedente, reprezentanții secțiilor de votare le este interzis să mai mănânce în începerea propriu-zisă unde au loc alegerile.