Viacons Rutier a finalizat drumul spre satul „de suflet” al primarului de la Munteni de Jos

0
380

FINAL DE DRUM… „Este drumul care duce în satul în care m-am născut. Vă spun sincer: în fiecare seară, vin să-l văd, cu drag. Vă invit pe toți să vedeți cât de frumos este drumul acesta”, a spus, ieri dimineață, primarul de la Munteni de Jos, Dănuț Crețu, cu emoție în glas. Cum altfel, câtă vreme ziua de ieri a reprezentat finalul a 2-3 ani de muncă și eforturi ai primarului Crețu, pentru ca AFIR să finanțeze, din fonduri europene, un drum realizat excepțional.Cu emoții maxime, în prezența președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, a directorului tehnic al Viacons Rutier, Daniel Dobrea, și a vicepreședintelui CJ, Vasile Mariciuc, primarul de la Munteni de Jos a tăiat, ieri, panglica unui drum despre care se poate spune că este realizat la standarde europene.

„Inaugurăm, astăzi, peste 6,2 km de drum asfaltat și putem vorbi de încă o treaptă spre confort sau civilizație, pe lângă investițiile în apă, canalizare sau gaze, care se întâmplă în comuna noastră. Sigur, vremea nu este chiar favorabilă, din cauza timpurilor pe care le trăim, dar noi demonstrăm că, în ciuda acestor vremuri grele, suntem capabili să facem lucruri bune pentru comunitatea în care trăim. Cei 6 km de asfalt de acum se adaugă celorlalte investiții în infrastructură din ultimii doi ani de zile, în valoare de 13,5 milioane lei.

Am spus doi ani de zile de la momentul în care am demarat proiectele, însă partea nevăzută a lucrurilor, cea legată de proiecte sau drumuri la instituțiile finanțatoare, este foarte grea și lungă. Dar, pe cetățean nu-l interesează aceste detalii, el dorește asfalt sau utilități, ceea ce este și normal. Pe acest drum, am organizat cinci licitații. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat și, a cincea oară, am găsit o firmă, care se numește Viacons Rutier.

Sincer vă spun, am avut atâtea colaborări cu firme de construcții, însă niciuna nu s-a ridicat la nivelul lui Viacons. Am colaborat perfect cu Viacons și îi felicit pentru acest lucru. Mi-aș dori sincer să-i am în continuare colaboratori, pentru că mai am și alte proiecte pe CNI, pe 17 km, pentru ca 90% din drumurile comunei Munteni de Jos vor fi modernizate”,

a explicat primarul Crețu, ducând la inimă tricolorul din panglica tăiată ieri.

Valoarea lucrărilor se ridică la 5,4 milioane lei, iar drumurile realizate de Viacons Rutier au fost atât în Munteni Râpă, în Mânjești sau în zona gării din Munteni, în jur de 2.400 de locuitori.

„Nu pot decât să felicit administrația comunei Munteni de Jos, pentru faptul că au dus acest proiect la bun sfârșit. Au făcut un efort considerabil, pentru a obține proiectul, au făcut un efort și mai mare pentru a obține cofinanțarea la acest proiect. Îi felicit pe CL și pe primar, sper că vor găsi energia necesară pentru ca și în mandatul viitor să continuăm procesul de modernizare a localităților noastre”,

a completat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cei de la Viacons Rutier Huși s-au mișcat extraordinar de bine și au realizat podețe cu acostamente betonate, semne de circulație, drumuri laterale. Peste 1-2 ani, primarul a spus că localitatea Munteni de Jos, cu satele componente, ar putea fi asfaltată în totalitate, pe baza proiectului depus la CNI.

De altfel, tot mai mulți vasluieni au cumpărat case în Munteni Râpă, iar faptul că există asfalt prin fața curților a triplat prețurile caselor.

„Felicit administrația publică locală, pe dl. primar, pentru implicarea în acest proiect. Îi felicit și pe colegii mei, care au dat dovadă de implicare în acest proiect. În contextul acestei pandemii, toată lumea a lucrat într-un ritm alert pentru a duce la capăt acest proiect, care a avut un timp de execuție destul de scurt”,

a spus directorul tehnic al Viacons Rutier, Daniel Dobrea.
[smartslider3 slider=”41″]