VIDEO Patru hoți din Murgeni au căzut în mâinile polițiștilor

0
1303


Polițiștii vasluieni au identificat și reținut patru tineri din Murgeni, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, în noaptea de 21/22 noiembrie 2021, în orașul Murgeni.Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au identificat și documentat activitatea infracțională a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, din Murgeni, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui au stabilit că, în noaptea de 21/22 noiembrie 2021, la ora 2.00, tinerii cercetați ar fi pătruns, prin efracție, în spațiul unui operator de pariuri sportive situat pe strada Dr. Emil Juvara și ar fi sustras, dintr-o casetă de valori, pe care au forțat-o, suma de 6.000 lei.

În acestă dimineață, 23 noiembrie 2021, peste 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au pus în executare, la adrese din orașul Murgeni, 4 mandate de percheziţie domiciliară emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bârlad. Totodată, au fost emise și puse în aplicare 6 mandate de aducere pentru 6 persoane din orașul Murgeni, acestea fiind conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.


În data de 23 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni au luat față de cei 4 tineri măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de mâine, 24 noiembrie 2021, persoanele reținute urmează a fi prezentate Judecătoriei Bârlad, cu propunere de arestare preventivă.
În aceeași cauză, alți doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 22 de ani, sunt cercetați în stare de libertate.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.