VISCOL: Probleme pe drumul județean Roșiești-Vutcani. Drumul Tanacu-Bălțați, restricționat

0
4942


Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene. Societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui, aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui și care coordonează activitatea de deszăpezire pe drumurile județene, anunță că la această dată niciun segment de drum județean nu este blocat, circulându-se cu dificultate pe mai multe sectoare de drumuri județene.Un segment din DJ 244A la ieșirea din Roșiești către Vutcani a fost blocat de zăpada viscolită, vântul suflând cu o viteză de 80 km/h. În zonă au fost trimise utilaje pentru deszăpezire, care au curățat drumul. 

Din cauza viscolului va fi restricționat traficul pe sectorul de drum județean DJ 244K Tanacu-Bălțați.

„Echipele de la SC LDP Vaslui acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, iar echipajele de deszăpezire vor monitoriza toate drumurile judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, valabilă până marți dimineața. În noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20 de grade. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 55- 70 km/h.