Voia bună a fost la ea acasă la Ziua Comunei Gârceni. Bravo, gârceneni!

0
2241

Gârcenenii sunt oameni aparte: liniștiți, muncitori, bucuroși de oaspeți. Iar când este vorba de distracție și voie bună, știu să petreacă frumos. Au demonstrat-o duminică, la Ziua Comunei Gârceni, un eveniment care a strâns laolaltă sute de fii ai satului, dornici de revedere și de distracție.

Amfitrionul acestui eveniment anual este energicul și iubitul primar al comunei. dr. Sorin Scutelnicu, omul care știe cum să adune oamenii, să ofere momente de frumos consătenilor săi. Iar, gârcenenii au venit să-l susțină în număr mare, pentru că dl. Scutelnicu este omul care a reușit să aducă multe proiecte, care au schimbat fața localității. 

Mulți gârceneni au simțit schimbarea în bine, atunci când au văzut asfaltul la poartă, apă, canalizare, condiții ca la oraș. Și, mai ales, au înțeles că învățătura poate produce schimbarea.

La Sărbătoarea comunei Gârceni, primarul Sorin Scutelnicu a ținut să evidențieze elevii Școlii Gimnaziale din localitate cu rezultate bune obținute în ultimul an școlar și la concursurile și olimpiadele județene.
Aceștia au primit din partea autorităților locale diplome și premii în bani. De asemenea, au mai fost evidențiați elevii de liceu cu rezultate școlare excelente, care provin din comuna Gârceni, fiind răsplătiți cu aplauze.
Două eleve de liceu au primit Diplome de Excelență și premii în bani pentru premiile obținute la olimpiadele și concursurile naționale.
Alți cinci dascăli ai școlii din comună, care au ieșit în această vară la pensie, au primit din partea primarului Sorin Scutelnicu plachete de excelență, cadrele didactice fiind ovaționate de cei prezenți, mare parte dintre ei foști elevi ai celor cinci profesori.
Dumitru Buzatu, președinte CJ Vaslui: ”Aveți mulți premianți, o să vă trebuiască o scenă mai mare”
„Mulțumesc domnului primar Sorin Scutelnicu pentru invitație și îl felicit pentru ideea de a evidenția performanța în educație. Copiii premiați la Gârceni dovedesc faptul că se face educație de calitate și în mediul rural.
VIDEO DECLARAȚII OFICIALE
La câți elevi au fost aduși în fața localnicilor, domnul primar are nevoie de o scenă mai mare la anul. Felicitări acestor copii minunați, care pun preț pe educația lor”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Deputatul Eduard Popica: ”Toate vacanțele din copilărie mi le-am petrecut la dvs în comună”
”Vreau să vă mulțumesc și în acest an pentru invitația făcută. Acum 30 și ceva de ani, veneam la blocul din spatele domniilor voastre, la mătușa mea, unde îmi petreceam toate vacanțele de vară. Vin în comuna Gârceni cu mare bucurie și cu o nostalgie, în același timp, aducându-mi aminte de copilăria mea.
Este o zi călduroastă, iar dvs așteptați petrecerea. Noi am venit să vă transmitem un salut prietenesc și vă mărturisesc faptul că sunteți privilegiați să aveți un primar ca dl. Sorin Scutelonicu. Sorin este unul dintre cei mai destoinici primari din județul Vaslui, așa cum sunt și colegii dumnealui, prezenți astăzi la Gârceni.
Noi, toți, formăm echipa Partidului Social Democrat și începând de la dl. președinte Dumitru Buzatu, noi toți cei de aici, dar și ceilalți colegi de-ai noștri oferim tot suportul ca și comunitatea dvs., cât și celelalte comunități, să se dezvolte” – Eduard Andrei Popica, deputat PSD de Vaslui.
Nenea Vasile, premiat la cei 50 de ani de căsătorie
Tot în cadrul sărbătorii, primarul Sorin Scutelnicu a oferit o diplomă de excelență unui cuplu din comună. nenea Vasile și tanti Maria, care în acest an a împlinit 50 de ani de la căsătorie.
Sărbătoarea a continuat cu un spectacol artistic, care pe lângă artiștii locali au mai cântat pentru gârceneni Nadia Duluman, Sidonia Hurdubaia, Silvia Ene și Ticy.