Vreți să plecați în vacanță, în zilele de Crăciun? Mare grijă cum conduceti! Avertizare meteo din partea ANM!

0
513


INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale
vântului.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.
Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.COD GALBEN
Fenomene vizate: ploi și ninsori însemnate cantitativ
Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaților Orientali și în nordvestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: ploi abundente:
Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile.
Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70 l/mp.