Zeci de amenzi pentru vasluienii care nu poartă masca de protecție

0
260
Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 145 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
 
Au fost derulate 13misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
 
Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 51 de societăți comerciale, 89 de locații sau medii de interes, peste 130 mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 455 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 63 sancţiuni contravenţionale, conform legislației în vigoare, în valoare totală de 25.500 de lei. Dintre acestea, 46cu amenzi în cuantum de 14.500leiau fost aplicate persoanelorcare nu au respectat măsurile de protecție individuală.
 


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp