Zeci de mii de copii vasluieni așteaptă cu sufletul la gură dublarea alocațiilor

0
415

CINE CÂȘTIGĂ?… Război total în Parlament, pe alocațiile copiilor. În timp ce PSD propune dublarea acestora, PNL și USR vor o creștere etapizată. Ieri, Senatul a respins prin vot ordonanța de urgență a Guvernului privind creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii, cu o creștere inițială de 20% urmată de alte patru. OUG a fost adoptată de Guvern în 29 iulie când executivul a arătat că nu sunt fonduri pentru dublarea alocațiile precum se stipulează într-o lege inițiată și votată de PSD.

Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” și 12 abțineri.

„Demonstrați că vă pasă și faceți un pas necesar pentru copiii țării. Alocați fondurile necesare. Dacă nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii”,

a spus senatorul PSD Ion Rotaru.

În urma ședinței de guvern din 29 iulie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat un proiect de OUG pentru dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii, prima majorare, de 20% urmând să fie făcută în septembrie, pentru luna august.

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilități, vor primi 369 de lei. Alte patru creșteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 și 2022.